Kursinnehåll

Obegränsad tillgång till filmer och övningar
Fördelarna med den här utbildningen är många. Du kan genomföra kursen när det passar dig, arbeta i eget tempo och närsomhelst ta en paus för att repetera och testa din förståelse. Dessutom har du obegränsad tillgång till alla filmer och övningar. Det enda som behövs är en dator (med stöd för flash) med Internetuppkoppling . Profylax Online består av tre huvudområden; Mental träning, förlossningsförloppet och partnerns roll. I kursen blandar vi teoretisk kunskap med många praktiska exempel och övningar.


 Mental träning
Ingen förlossning är den andra lik. Man kan inte alltid påverka vad som händer under en förlossning men man kan påverka sin inställning till det som händer och förbereda sig mentalt på flera sätt. Genom mental träning förbereder vi dig på den smärta som finns under förlossningen och hur du ska förhålla dig till den.


Förlossningsförloppet
Idag vet vi att en väl förberedd blivande mamma har bättre förutsättningar att få en positiv förlossningsupplevelse. Därför går vi igenom ett generellt förlossningsförlopp och lär dig hur du kan hantera värkarna under respektive förlossningsskede. Eftersom barnet passerar bäckenbotten under förlossningen går vi igenom några övningar för den, vilket inte minst är viktigt när mamman krystar.


Partnerns roll
Att man själv blir påverkad av och delaktig i allt som sker under en förlossning kan de flesta som har stöttat en mamma som föder barn intyga. Att vara väl förberedd inför denna uppgift gör att man blir den bästa på att coacha och vara mammans språkrör under födandet.

« Tillbaka till startsidan