Kursledare

Profylax Online leds av läkaren Åsa Vilbäck och chefsbarnmorskan Nicole Silverstolpe som under kursens gång ger användbara verktyg och expertråd till dig som blivande förälder.


Åsa Vilbäck

Åsa Vilbäck är läkare, krönikör och tv-programledare. Åsa är en känd och uppskattad profil i Sverige och aktiv i debatten om svensk sjukvård. Hon skriver bland annat krönikor i Dagens Medicin och har varit sommarpratare i Sveriges Radio. I flera säsonger har hon arbetat på SVT med hälsoprogrammet Dr Åsa som tar upp olika hälsoteman och visar hur kroppen fungerar för att du ska må bra.

 

”Hälso- och sjukvård ska vara lika för alla, så det är verkligen på tiden att man oavsett bostadsort och livssituation har möjlighet att ta del av en interaktiv profylaxkurs”


Nicole Silverstolpe

Nicole Silverstolpe f.d chefbarnmorska på förlossningen vid Danderyds sjukhus i Stockholm och en mycket uppskattad föreläsare.  Under 2006 gav hon tillsammans med Leni Söderberg ut den uppmärksammade boken ”Rädd att föda: din väg till att våga”.

”Genom att träna profylax blir förlossningen mer verklig för bägge föräldrarna som på så vis tvingas att fundera mer runt födandet och dess svårigheter. I den här kursen kan man känna sig trygg eftersom materialet är granskat och godkänt av flera barnmorskor”

« Tillbaka till startsidan